onsdag, augusti 30, 2017

6 orsaker varför jag längtar efter ett eget hemJag vill dela med mig av sex orsaker varför jag längtar efter det hem dit vi ska få flytta om ungefär ett år:

1) Jag vill att var sak ska ha sin plats. Nu står ena cykeln i vardagsrummet och den andra där den för tillfället är till minst besvär. Kontor och Elias sov- och lekrum delar yta. Reklam lämnar i köket. Bastun och skrubben rymmer allehanda föremål som är svåra att hitta men lätta för Elias att dra ut över hela lägenheten. Och. Så. Vidare. Ett riktigt i-landsproblem, men oj vad störande!

2) Jag vill inreda. Jag har under mitt vuxna liv inte satsat på inredning. Främst för att jag mest flyttat runt. Jag har också tänkt att jag vill planera husets inredning sen när vi väl har ett hus att utgå från och inte bära med oss en massa möbler som inte passar ihop med vare sig varandra eller huset. Så jag har medvetet varit sparsam med att köpa nya möbler* och inredningsprylar. Men det kliar i fingrarna förstås. (* Att inte köpa skåp och hyllor är lite förödande med tanke på punkt 1.)

3) Jag vill ha en gårdsplan. Med barn är det nog enklare att bo i lägenhet eller hus med trädgård än att bo i höghus (utan lekplats på gården). Vi har som tur lekpark nära, men det är ändå lite omständigt och för mig tråkigt. Med ett hus skulle man ha nära att gå in om det behövs och i den egna trädgården skulle jag trivas bättre än i en lekpark.

4) Jag vill planera den egna trädgården. Ännu för något år sedan hade det här uttalandet överraskat mig. Jag trodde nämligen att en bra trädgård var en trädgård med blommor, och eftersom jag var ointresserad av blommor låg också trädgårdar utanför min intressesfär. Men jag började inse att en egen trädgård får man utforma som man själv vill, den behöver inte se ut på ett visst sätt. Nu drömmer jag om en lummig trädgård, med olika trädsorter och olika rum att vistas i.

5) Jag vill inte flytta mera. Det här torde vara den nionde lägenheten jag bor i sedan jag för tio år sedan flyttade hemifrån. Nu kunde jag gärna slippa flyttbilen för ett tag.

6) Jag vill bjuda hem folk. Visst får vi besök nu också, men jag skulle vilja utnyttja hemmet än mer för att ha folk på besök. Stillsamma träffar, spontana besök, fester, garden party, böneträffar ... Kanske är det en utopi, eller så inte, men min dröm är i alla fall att människor skulle hitta till vårt hem. Egentligen är det dumt att tänka att det krävs ett egnahemshus för att förverkliga den drömmen. Men det känns trevligare att bjuda folk till ett hem som man satt ner själ och hjärta i än till en tillfällig lägenhet. Stora fester går hur som helst inte att ordna just nu.

2 kommentarer:

johannele sa...

Jag har en bra grundbok för trädgårdsplanering om ni vill låna!

Sofie sa...

Ja gärna!! :)