lördag, februari 27, 2016

Jajks ... ett objektiv är på väg

Efter månader av grubblande hände det plötsligt igår. Det sade "klick klick" på datorn och i ett annat land ramlade en beställning in. Småningom kommer ett efterlängtat objektiv att resa långa vägar för att komma hem till en ägare i kalla Finland. Förhoppningsvis blir ägaren nöjd. 

Det hände helt oväntat. Efter att jag fick det nya jobbet har det funnits tid varken för fotograferande eller sökande av objektiv. Men så blev det sportlov. Och då fanns det på datorn många internetflikar med olika objektiv. Det ena för dyrt, det andra för långt borta, det tredje en eventuell möjlighet. Men allra helst hade jag behövt det där dyra. Som jag visste att jag inte hade råd med.

En kort facebookdiskussion senare hade jag ett nytt spår att gå efter. Där fanns ett tips på ett sådant objektiv som jag främst skulle behöva, men till ett eftertraktat pris. Anders som hittills alltid gett mig ett "nej" sade "kör till!". Lite hann vi kolla upp recensioner och bilder tagna med objektivet, men inget desto mer. Själv skulle jag gärna ha prövat objektivet, och jag skulle säkert ha känt ett behov av att rådfråga människor, läsa alla recensioner jag kommer över. Och fortfarande hade jag säkert tvekat. Men Anders var plötsligt inne på beställningssidan, och jag hann bara tänka att "hoppas det här går bra", så var objektivet beställt.

Och ja, jag känner mig lite orolig. Jag har inte testat objektivet, jag vet inte om det är bra!! Tänk om det går sönder under leveransen? Och tänk om det inte passar till mitt kamerahus? På Sonys kameror finns det nämligen två olika fattningar (dvs. två olika storlekar på den del där objektivet kopplas fast), och det fanns ingen information om det här objektivet hade A- eller E-fattning. Jajks, alltså.

Men samtidigt är jag hoppfull. Tänk om det här är the objektiv? Om objektivet passar, om det inte går sönder, och om det levererar så bra som jag önskar, då kan det ju bli verkligt lyckat!

Det jag främst önskar av det här objektivet är bra porträttfoton. Namnet är Tamron A09 SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD Aspherical (IF). Det enda i detta namn som säger mig något är Tamron 28-75mm F/2.8. Önska oss lycka till!Inga kommentarer: