söndag, januari 03, 2016

Bästa bilder 2015

I nyårsresumén skrev jag att 2015 var ett år när jag fotograferade mycket - de månader jag inte jobbade, vill säga. I det här inlägget tänkte jag publicera mina personliga favoritbilder från 2015.

På min födelsedag i januari fick jag åka ut på en fotoutflykt tillsammans med Anders. Det var kallt, så jag spenderade inte onödig tid utanför bilen. Följande bild är tagen den dagen.


 Även de tre följande fotona är tagen i Vasa.


Nästa foto hade aldrig kommit till om jag inte hade ägt mina close up-filter. En fin bild i sin enkelhet, tycker jag. Vet dock inte om någon annan fascineras av bilden.I nästa foto är det främst den framträdande somriga färgen som drar till sig mitt intresse.Det är Anders förtjänst att nästa bild blev till något. Jag fotade nämligen dessa krumelurer, och Anders påpekade att jag skulle fotografera från andra sedan stenen, där de låg i solljus. Den dagen lärde jag mig hur oerhört mycket solljus gör för ett foto.


Det var en lycka när Anders hittade denna nykläckta slända vid villan. Den var så ny och slö att jag hann ta många foton.

Näst kommer två foton som närmast hör hemma i familjealbumet, men de är ändå på något sätt symboliska för mig och får därmed komma med i detta inlägg. Första bilden visar en liten kille i storstan. De som känner till Helsingfors vet att han har gått ett antal trappor för att komma så här högt upp. Jag hade först planerat att fotografera honom när han klättrar upp för trapporna till riksdagshuset, men huset var inpaketerat, så han fick klättra upp för de andliga stegen istället för de samhälleliga stegen. I andra fotot figurerar två för mig mycket kära personer, och det att de två har roligt tillsammans gläder mig enormt.Jag har på känn att jag inte kommer att hinna fotografera lika mycket år 2016 som år 2015, eftersom jag har mer jobb detta år. Men förhoppningsvis hindrar det mig inte från att utvecklas som fotograf.

1 kommentar:

Hanna sa...

:) fina foton!