torsdag, juni 11, 2015

Fotograferande småbarnsmor?

När man får barn kan det hända att man får sätta vissa intressen på hyllan. Men hur är det med fotografering?

Faktum är att jag tycker att det går alldeles utmärkt att fotografera när man har småbarn. (I alla fall när man har ett.) Jag är glad att mitt största intresse inte är segling, eller vad som helst som kräver typ två timmars intensivt utövande åt gången. Fotografera kan man göra var som helst, när som helst och under hur lång - eller kort - tidsperiod man vill. Dessutom finns favoritmotivet hela tiden i närheten, förslagsvis krypande runt benet på en.

Att gå ut på vagnpromenad och samtidigt fotografera är inget större problem. I alla fall inte tills barnet lär sig att vara kritisk och krypa ur vagnen. Att ta sig till ett ställe där vagnen inte kommer fram kan däremot bli svårare. Att hålla reda på barnet samtidigt som man utforskar fotomotiv och -vinklar är inte enkelt. Längre fotosessioner kräver att någon annan kan ta hand om barnet.

Mamma-titeln skalade för min del bort en del aktiviteter, men fotograferandet ökade (vi fick systemkameran just innan Elias kom). Att läsa fotoböcker är heller inte speciellt svårt eftersom de ofta innehåller korta kapitel och avsnitt.

Sen ska man inte ta med kameran på alla familjepromenader, eftersom de andra lätt börjar klaga på distraktionen man uppvisar.

Inga kommentarer: