fredag, maj 15, 2015

Skuggor (del 3)

Nu kommer ett sista inlägg om skuggor för den här gången. (De tidigare inläggen kan läsas här och här.) Jag vill i detta inlägg lista ytterligare två orsaker till varför att skuggor fascinerar mig.

En avbild av verkligheten

Efter vinterns mörka tid var det en dag något som drog mig till köket. Starkt solsken. När jag hade kommit över min första förvåning över ljuset insåg jag vilken häftig avbildning som bildades på köksväggen. Första fotot visar hur det ser ut som om vi hade två fönster på denna fönsterlösa vägg. Andra fotot visar hur fint gardinen avbildas på väggen, där som skuggan är som skarpast. Dessa två foton tog jag för att ha ett minne över dessa fina avbildningar.Nästa foto visar samma köksvägg vid en annan tidpunkt. Persiennerna är nerdragna och halvt öppna. Jag vet inte varför ljuset faller så märkvärdigt på väggen, men så lustigt var det i alla fall att jag ville föreviga det på bild.


Abstrakt konst

Följande bild är den nyaste av de skuggbilder jag har visat i dessa tre inlägg. Vi gick omkring i den lägenhet vi nu ska flytta in i, och jag fotade frenetiskt eftersom jag var så fascinerad av lägenheten. Jag försökte ta foton som skulle visa hur högt det är i tak i vardagsrummet, och hur stor klockan är (den som syns på bilden), men jag lyckades inte riktigt. Hur som helst, när vi hade satt på lamporna så fick jag en helt ny idé för klockan. Nu ville jag inte längre att tak och golv skulle synas, utan endast klockan, skuggmönstren och några av orsakerna till skuggorna. Jag tycker om linjer så den här bilden tilltalar mig.


Inga kommentarer: