fredag, maj 04, 2012

Dålig planering?

Som auskultant får man kontinuerligt kritik för den egna undervisningen. Det som ofta kommit upp som positiv kritik för mig är min goda och genomtänkta planering.

Idag när jag kom hem från butiken med 2 liter mjölk och skulle plocka in dem i kylskåpet insåg jag att det här med planering inte är lika genomtänkt på alla områden i livet. Försök räkna hur många mjölkburkar vi har i vårt kylskåp:11 mjölkburkar har vi. Av dem har två redan gått ut. Sju går ut imorgon. Som tur var några burkar redan påbörjade, så fulla 11 litrar är det inte. Men nästan!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se att andra också gör så här. Speciellt när det är fler som handlar som tar man många gånger lite mjölk för säkerhets skull. Ibland är det så att man kommer ju ihåg att man har mycket av nånting så då köper man inte på en tid och då är den varan förstås slut helt plötsligt. Det är bara att steka plättar eller laga nåt annat som det behövs mjölk till. Och mjölk kan man nog också dricka nån dag/några dagar efter datum gått ut.

Sofie sa...

Helt sant! Jag gick till butiken utan att ha kollat upp med kylskåpet först vad som behövdes. Vi är nog stora mjölkdrickare här, så helt omöjligt ska det väl inte vara.

freja sa...

jepp, skulle just föreslå att du kan laga pannkaka eller plättar, det gör inget att mjölken gått ut. och lagar du makaronilåda behövs ju äggstanning, o varför inte äta lite mannagrynsgröt i ställt för vanlig kokad på vatten..? plättkalas en fredagskväll är ju inte helt fel ;)

Anonym sa...

haha! :)
men risgrynsgröt kan ni ju laga!
eller va blev d av allt :)

/marathonlöparen

Sofie sa...

Ja, tack för alla mattips! Tyvärr har vi inte riktigt hunnit satsa så mycket på matlagning, vi har nog bara druckit, och det har gått ganska bra. :)