onsdag, april 06, 2011

Höjdpunkter i Tyskland

Det är lite över en vecka sedan vi kom hem från Tyskland och resan börjar redan kännas avlägsen. För att inte helt glömma bort allt jag fick vara med om ska jag sammanfatta resans höjdpunkter:


- Bremen: Jag har varit där förut men den här gången tyckte jag kanske mer än tidigare att staden är en riktig skönhet.


- Metronom-tåget: Tacka vet jag Metronom-tåget! Det räcker visserligen lite längre att resa, men blir betydligt billigare. Jag vet inte om jag skulle våga resa i Tyskland utan Metronom. Det kändes betydligt skönare att betala 29 euro för två personer istället för 112-124 euro sträckan Göttingen-Hamburg.

- Våren: Våren hade ju helt klart hunnit längre i Tyskland än i Finland och vi kunde sitta och stekas på balkongen. Ändå kan jag säga att jag också tyckte om att komma tillbaka till Finland för att få iaktta hur våren framskrider.

- Choklad: Jag brukar stolt ta med mig Fazers blå till mina tyska vänner, men det slog mig (sent omsider) att chokladutbudet i Tyskland verkligen är stort. Det här märkte också Anders som kom hem med massor av chokladsorter innehållande alla möjliga frukter och smaker.- Resan till Hannover och Hamburg: Liksom vår vistelse i Bremen förnyade mitt tycke för Bremen så gjorde resan till Hannover och Hamburg mitt intresse också för dessa städer större. Eftersom jag hade nya ögon med mig (Anders ögon) så fångades mer av det vackra upp. Jag fick också se lite nya ställen i dessa städer som gjorde att resorna inte blev tråkiga.

- Autobahn: Mina åsikter om Autobahn är lite motstridiga. Å ena sidan kan det kännas tungt att sitta många timmar i bilen och bara köra längs en väg, men jag kommer ändå inte ifrån att jag tycker det är coolt att köra längs Autobahn, lyssna på "fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn" (även om vi inte gjorde det den här gången) och titta ut på det tyska landskapet. Däremot är jag inte så säker på att jag själv skulle våga köra längs en tätt trafikerad Autobahn! Man måste ha ögon i nacken!

- Alperna: Första gången för mig att se alperna och det var så mäktigt att hela tiden köra närmare de stora bergen. Jag satt bara och gapade och uttryckte min stora beundran för de enorma bergsmassorna. Att sedan stanna vid en underbar sjö med berg i bakgrunden var som att vistas i paradiset. Hur månne paradiset ser ut om det är mycket vackrare där än på jorden? Zugspitze, Tysklands högsta topp, var den högsta höjdpunkten jag såg.

(Sjön med bergen i bakgrunden.)

- Förlovning: Ja, som vi redan vet hände det ju något väldigt extra i Hamburg. Numera går jag och Anders omkring med varsin guldring på våra vänstra ringfingrar, och detta fick sin början i Hamburg.

- Anders: Anders ska få en till punkt. För det absolut bästa med den här resan var ju nog att få uppleva allting tillsammans med Anders. När jag var föregående gång till Tyskland så började jag tycka att det var tråkigt att resa ensam, men nu fick jag resa med min egen pojkvän, som under resans gång blev min fästman. Jag fick visa ställen som jag sett tidigare och tillsammans fick vi upptäcka nya ställen. Härligt.

(Anders med Zugspitze i bakgrunden.)


1 kommentar:

Bibbi sa...

Låter som en underbaran reiso. Grattis till er å hade sjöön så ha så faktiskt WÛNDERSCHÖN ut...
Ha de bra