lördag, mars 12, 2011

Tyskland om en vecka

Hösten 2009 när det ändrade till vintertid satt jag på tågstationen i Bremen. Jag stirrade nu som då på klockan som för en timme stannade på 02.00. När det i vår, 2011, blir sommartid befinner jag mig också i Tyskland. Den natten får jag dock sova.

Förra gången jag reste till Tyskland tyckte jag också att det började kännas trögt att resa på egen hand. Nu behöver jag inte göra det längre, jag får ha min egen Anders med mig.

Inkommande fredag flyger alltså jag och Anders iväg med Ryanair till Bremen. Vi anländer tidigt och har hela dagen på oss att ta in våra nya intryck av Tyskland. Vi kommer först att ta oss en titt på Bremen. Säkert äta döner. Se på det vackra rådhuset och den ståtliga kyrkan i centrum. Jag har varit i Bremen ett par gånger, men nu får jag ta nya tag och se mera av staden.

Efteråt tar vi oss naturligtvis till Göttingen, staden jag bodde 10 månader i. Vi kommer att bo hos mina vänner från församlingen. Jag kommer dessutom att bo riktigt nära min gamla WG (lägenhet) och jag får således handla vid Penny, där jag ofta brukade handla. Egentligen en väldigt liten affär, men jag får uppleva lite nostalgi i alla fall.

Vi kommer att umgås med församlingen, undersöka Göttingen. Gå i butiker, besöka universitetet, gå till Bäckerei och allt sådant som jag brukade göra förut. Vi har dessutom funderat på att besöka Hannover och/eller Hamburg.

Vi är där ganska länge och till helgen efter vår ankomst bär det av mot södra Tyskland. Närmare bestämt Benediktbeuern, sydväst om München, där alperna börjar. Där ska vi få vara på bröllop. Vi kör dit med flera bilar från församlingen och får ha härlig gemenskap under hela helgen. Själva bröllopet är under en stor del av lördagen, och vi bor där alltså under hela helgen. Eftersom vi får resa till södra Tyskland så får jag också se något nytt. Dit har jag ännu inte varit.

Vi har checkat in oss online. Jag har haft kontakt med mina före detta rumskompisar och ska troligtvis träffa någon/några av dem. Och församlingen är beredd på vår ankomst.

Det ska bli roligt att än en gång få besöka Tyskland. Men mest roligt är att få göra det tillsammans med Anders.

Inga kommentarer: