tisdag, januari 25, 2011

Inspirerad och aktiv

Av någon anledning tycker jag att jag de senaste 1½ åren känt mig ganska inaktiv och ganska oinspirerad i mitt kristna liv. Visst har jag hela tiden haft en stor vilja att göra saker och att utvecklas, men ändå känns det som att något har stått i vägen, som att jag haft vilja men inte inspiration. Under den här tiden förstod jag att det fattades något men det kändes som att jag själv inte kunde göra så mycket åt situationen.

Efter nyår har det ganska oförklarligt vänt till det bättre. Jag har fått läsa en del bra kristna böcker efter jul och jag tror att det har en stor inverkan på vändningen. Men ändå är jag något överraskad över den här vändningen. Det kan också ha något med nyår att göra, då brukar man få en massa idéer och drömmar för det nya året. Ändå känns det som en viktig vändning, och jag hoppas så innerligt att det inte ska vara något som bara går om.

Överlag i mitt liv känner jag mig mer inspirerad och aktiv. Jag har t.ex. köpt och byggt ett 1000-bitars puzzel (och fått ett nytt i födelsedagspresent!), jag har känt mig mer motiverad att diska och laga ordentlig frukost och jag har inspiration för studierna. Det mest motiverande är att jag en dag fick en idé om hur jag på ett litet men roligt sätt kan tjäna i Guds rike. Så jag ska försöka förverkliga idén här under våren på olika sätt. Det driver enormt att ha ett uppdrag som man anser viktig.

Det känns som att mitt liv fått ett uppsving och jag känner mig inspirerad att arbeta för Guds rike och överlag känner jag mig aktiv och vill göra saker. Jag ska hålla hårt i den här inspirationen och samtidigt tacka Gud, för den här inspirationen kan inte ha kommit från mig själv utan enbart från Honom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Great to read that you have found inspiration. I know the feeling. God is good.

Hejafreja sa...

tummen upp för 1000-bitars pusslet :) det om nåt är skön avkoppling