onsdag, januari 19, 2011

Den badrumslöses guide till överlevnad

Att vara utan badrum i fem dagar är inte något som inträffar så väldigt ofta. I de flestas liv kanske aldrig. För vår del var vi alltså utan dusch, tvättmaskin och wc i fem dagar, plus att de var väldigt funktionsodugliga redan ett par dagar innan, vilket betyder att vi inte har haft ett fungerande badrum på ungefär en vecka.

Vi ringde efter hjälp på fredag och sedan dess har de varit här fyra gånger. Tre gånger för att konstatera att problemet var större än de trodde och att de behövde komma tillbaka senare. Tyvärr kom helgen direkt på och det hela fick läggas på is. I dag var de här för sista gången och nu fungerar äntligen vårt badrum. De fick stänga av vattnet i hela trappuppgången i tre timmar för att få vårt badrum i funktion. Nu är jag otroligt lättad att allt fungerar i igen.

Så vad händer när ens badrum plötsligt inte kan användas längre? Man vill helst inte vara oduschad i en vecka, och naturligtvis kan man inte vara utan wc så många timmar. Så man går på wc på de ställen man rör sig, skolan, bibban, hemma hos vänner. Och man går ofta på gym så att man får använda duschen där och sedan har man förhoppningsvis vänner i staden, där man också kan använda duschen. Men vad händer om du behöver på wc - låt oss säga kl. 01 på natten?? Jag och min rumskompis hade väldigt - väldigt - tur att vi bor just i det här höghuset, där vi känner folk i nästan varannan lägenhet. Vi talade ihop oss med en vän som vi hade nyckel till och vi fick fara dit på wc precis när vi ville. Jag säger ett stort tack till henne! Under den här tiden kändes det som att vår lägenhet sträckte sig över två våningar. Här uppe sov och åt vi och där nere fanns badrummet.

Så några tips ifall ni blir utan badrum: Se till att ha vänner i stan och allra helst i samma byggnad som er! Jag förstår inte hur vi skulle ha klarat oss om inte vi hade haft det.

1 kommentar:

Sofia sa...

Jaa, en upplevelse utöver det vanliga minsann! :D Är verkligen tacksam för alla våra vänner som ställt upp. :) Verkligen skönt med ett fungerande badrum igen!