måndag, december 20, 2010

Kaffe

Det verkar som att de flesta människor tycker om kaffe. Det hör liksom till att man vid en viss ålder ska börja dricka kaffe. Jag råkar vara en sådan människa som inte kommit mig för att börja tycka om kaffe och jag råkar också ha vänner i min omgivning som alltid nu som då ger mig pikar om att jag borde dricka kaffe. Som tur har jag en trogen rumskompis som liksom jag inte heller tycker om kaffe och som tycker det är bäst så länge jag inte dricker den oaptitliga drycken. Visst kunde det vara bra att kunna dricka kaffe, man skulle ju komma in i den fina sociala kaffegemenskapen, men varför ens försöka när konsekvensen i så fall antagligen skulle vara den att man bli kaffeberoende?

I dag på rax, där man kunde dricka bl.a. kakao, kaffe och espressokakao, så kom jag på ett tips hur man kan göra ifall man skulle vilja lära sig att tycka om kaffe. Tipset: Drick först en starkare sort och därefter en svagare sort, då kommer den svagare inte att kännas så hemsk. Vid rax testade jag espressokakao, men tyckte nog att den smakade lite för mycket kaffe. När jag fick testa vännens starka espresso och därefter återgick till min espressokakao så kände jag inte längre av någon kaffesmak. Därav mitt tips.

1 kommentar:

Anonym sa...

Senast när du börjar jobba så börjar du dricka kaffe. Då behövs det! ;) //sis