onsdag, november 10, 2010

Snö och jultankar

Jag kommer inte med något nytt, alla har sett det på facebook och alla har sett det om de tittat ut genom fönstret: snön som kommit. Men jag vill ändå påpeka det eftersom det gör mig så glad. Jag var i Malax i helgen och där fick jag för första gången i vinter uppleva ordentligt med snö. Och det var så härligt. På vägen tillbaka till Åbo lyssnade vi på en psalmsamling, och då råkade psalmen "Härlig är jorden" dyka upp. Det här ledde faktiskt till att jag på natten drömde om julsånger. Och då är jag ingen typisk julsångsmänniska. Men sånt här med glöggrundan, adventskonsert och snölandskap börjar nu nog dyka upp i mina tankar.

Något som är mindre vackert än snön är litteraturvetenskapstenten om två veckor. Den är en knepig tent eftersom man behöver få vitsordet 3 för att få fortsätta litt.vet.studierna. Så jag har reserverat nästan två veckor för tentläsning. Men jag fick veta vitsordet till en annan litteraturvetenskapskurs som jag haft, och därifrån fick jag minsann uppmuntrande nyheter. Så nu är jag på lite bättre humör när jag imorgon ska ta itu med tentläsningen.

Förra helgen Malax. Nu på fredag Helsingfors. Skönt att få göra något annat och lite extra ibland också!

2 kommentarer:

Waenthoronien sa...

Hej! Tänkte bara säga att jag sent om sider svarat på din kommentar på min blogg :)

Sofie sa...

Tack så mycket! :)