tisdag, november 02, 2010

Roligt att vakna upp

Nyligen kom jag på en idé som visade sig vara fruktbärande. Det visade sig nämligen att idén underlättar vardagen ganska rejält för mig. Den hjälper mig att på morgonen vakna glad och förväntansfull. Ja, tack vare den här idén så vill jag inte snooza, utan jag vill stiga upp.

Det var så att jag köpt första säsongen av serien Fame och genast efter första avsnittet var jag helt betagen. Jag ville se mer! Problemet var att jag den senaste tiden har haft så mycket att göra, att det skulle komma att vara svårt att hitta tid för att se på de 45-minuter långa avsnitten. Då slog det mig, att ifall jag sku sätta väckarklockan 10 minuter tidigare, så skulle jag hinna titta ett avsnitt på morgonen innan lektionen börjar. Sagt och gjort, jag prövade på det. Genast märkte jag då att detta är ett ypperligt sätt att börja dagen. Istället för att tänka på irriterande väckarklockor och tråkiga lektioner så får jag beundra den dans och musik som framförs i serien och därmed har dagen fått en positiv start.

Tänk er skillnaden mellan födelsedagsmorgonen/julaftonsmorgonen/morgonen när man ska fara på resa/... och jämför med en vanlig morgon när man ska fara till studierna eller arbetet. Skillnaden är (i alla fall för mig) stor mellan de morgnar när jag har något speciellt att se framemot och de morgnar när så inte är fallet. På samma sätt blir det när jag får börja dagen med att tittat på Fame, genast på morgonen får jag göra något som jag ser framemot.

Jag är glad över att jag har möjligheten att se Fame och jag är glad över den här idén jag fick!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tu e it så dumb tu... :P

Anonym sa...

Fiffit...