lördag, oktober 23, 2010

Utmanad

Av min syster fick jag en härlig utmaning, nämligen att berätta sju saker om mig själv. Och jo, jag skriver härlig, för fastän det är svårt så tycker jag att sånt här är härligt. Det blir en utmaning att försöka hitta saker hos en själv som inte är alltför självklara för andra och samtidigt blir det en resa för mig själv när jag ska försöka gå igenom mitt liv för att komma på dessa sju saker.
1) Det finns en kreativ sida hos mig som inte många får syn på. Min kreativitet är långt ifrån professionell och inte har jag heller så mycket tid att satsa på den, men den finns där. Och den dyker upp oftast om kvällarna. Det här kan yttra sig i att jag får en stor lust att producera text, eller att t.ex. rita och planera mitt framtida badrum. En dröm skulle vara att omvandla denna kreativa längtan till fotografering. Om jag hade mer kunskap och material skulle jag designa och bygga min egen bokhylla.
2) Vid medryckande musik kan min kropp inte vara stilla. Jag tycker om att dansa. Men det är sällan någon ser det, för jag är bra på att passa på när jag är ensam hemma.
3) Jag slogs just av tanken att ”vad skulle hända om alla mina texter på bloggen plötsligt försvann?”, liknande händelsen på bloggen.fi här tidigare. 4½ år av mitt liv skulle då vara borta. Weg! Bloggen är ganska viktig för mig.
4) Har ofta haft otur med kameror, datorer och cyklar. De ska hela tiden gå sönder och således in på reparation. Just nu har jag en splitterny dator och hoppas den hålls i form.
5) Ett av irritationsmomenten i vardagen är duschandet. Jag tycker livet skulle vara så mycket enklare om man inte var och varannan dag behövde gå i duschen. När jag var yngre och kom svettig hem från fotbollsträningen blev jag sur när någon påpekade att jag behövde gå i duschen. (Värre var det säkert efter en matchförlust. 2x orsak till irritation!) Och fortfarande känns det som om jag inte alls skulle orka, vilja eller hinna med det här energikrävande vardagsmåstet. Det paradoxala är, att när jag väl är i duschen så är det svårt att få mig därifrån.
6) Tycker om svartvita foton/bilder/tavlor. De kan vara så fina och stämningsfulla.
7) Minns ofta mina drömmar. Det kan vara intressant, men ibland också frustrerande. Men jag har nog fått uppleva en del olika saker. Har t.ex. nästan blivit skjuten (skottet missade, men jag var smart nog att låtsas dö så att de inte sköt igen), blivit jagad av maffian och varit gravid. Speciellt när jag var lite yngre så brukade jag i drömmen tänka att det bara är en dröm. En gång passade jag på att undersöka blommors färg i drömmen och även knipa mig i armen. Och om jag snabbt ville komma ur en dröm var det bara att stänga ögonen så skulle drömmen sluta om ett par sekunder.
Nu utmanar jag Hanna, Freja, Netti och Johannele till samma uppgift. Ska bli roligt att läsa!

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, bra lista! :) Speciellt punkten om duschandet *fniss*...så du är sådär ännu? ;)

//sis