måndag, oktober 19, 2009

Hälsningar frán mellersta Europa

Nu befinner jag mig i min gamla WG och har träffat mina gamla rumskamrater. Jag har sovit tvá nätter nu i denna WG och kommer att stanna ännu kanske en natt. De första nätterna övernattade jag hos nágra av mina systrar (dvs. mina systrar i Guds familj) och där ska jag igen övernatta efter dessa ca tre nätter.

Att komma till Tyskland var konstigt. Jag hade visserligen bara varit 3 mánader borta frán Tyskland, men den här tiden har känts ganska láng. Nu när jag kom tillbaka sá kändes allt sá bekant sá det kändes som om jag nästan inte alls hade varit borta. Jag landade i Bremen och hann vara där ett par timmar och köpte en döner át mig. Speciellt pá táget kändes allt sá bekant. De samma ljuden när nágon talar i högtalaren, den samma informationen och de samma städerna som man körde förbi.

Frán tágstationen i Göttingen skulle jag gá till de här flickorna där jag skulle sova. Den rutten tar 10-15 min. Jag tänkte att det skulle vara sá roligt att möta nágon frán församlingen. Sen kom plötsligt en frán församlingen springande emot. Han berättade att de höll pá att hjälpa till med när en flicka frán församlingen skulle flytta, sá han skulle skynda vidare. När han sprungit vidare kom nästa med cykel. Efter honom kom ännu fler, och sen ännu nágra! Jag kunde inte tro mina ögon. Och sen körde ännu tvá om med bilar. De var alla med och hjälpte den här flickan att flytta. Sist o slutligen kom jag fram till de flickor där jag skulle sova och ungefär en timme efterát styrde vi stegen mot församlingen.

Det var sá roligt att áterse alla. Och det var spännande att se vad som ändrats. Förstás är det mesta sig likt, men det är en levande församling och där händer det ocksá saker. Sedan juli har en kvinna omvänt sig och börjat gá i församlingen. Det var härligt att märka, för jag hann se den här kvinnan i somras, men dá hade hon inte ännu omvänt sig.

Pá fredagkväll hade vi Mädelsabend, dvs. tjejkväll och som vanligt var vi hemma till den äldsta kvinnan i församlingen som är ca 90. Jag var i samma Hauskreisgrupp som henne förr när jag var här och därför ságs vi alltid en gáng i veckan. Hon hade inte hört att jag skulle komma pá besök nu och hon blev sá överraskad och glad, sá jag blev själv uppmuntrad.

Fr.o.m. idag till fredag eller lördag kommer församlingen att vara ute och ha Strassenaktion. Ca 4h per dag har de ett bokbord pá torget, delar ut flyers, talar med folk och bjuder in dem till bibelstudium som de denna vecka ordnar varje kväll. Efter de fyra timmarna pá stan äter församlingen tillsammans, därefter ber de och sen börjar bibelstudium. Varje vardag! Fullt program alltsá! :D

Lite skolarbete har jag ocksá att göra här i Göttingen. Därför sitter jag nu vid en dator, för jag ska skriva en kort text. Hoppas det blir bra.

Ha en skön vecka!

Inga kommentarer: