onsdag, augusti 05, 2009

Back in Finland

Jag har inte hört av mig på en stund. Under tiden jag varit tyst har jag tagit adjö av Tyskland, rest med bil genom tyska städer samt Danmark och Sverige. I Sverige hann vi också besöka släktingar. Hemma i Finland har jag tagit det lugnt, njutit av solen, träffat vänner och simmat.

Att ta adjö var nog lite svårt. För att göra det lättare fick jag tänka på att jag får besöka dem på nytt. Avskedsfesten, som på samma gång var födelsedagsfest för en i församlingen, samlade en del folk och det bjöds på en hel del mat som ordnades av församlingen. Nästa morgon var det min sista gudstjänst där och sedan kom familjen till stan. De var med och åt lunch i församlingen och på det sättet hann de bekanta sig lite med människorna där. Så nu vet familjen var jag har varit detta år.

Resan hem var också bra, men jag var ganska trött hela tiden. Nu har vi också kört igenom Danmark och vet hur det landet ser ut. Det var ganska platt. Inte så mycket intressant att se längsmed motorvägen, men broarna vi körde över var ju nog intressanta.

Nu har jag hunnit njuta lite av ledigheten men snart börjar studierna igen. Fr.o.m. 12.8 blir det pedagogikkurs i Vasa och så småningom får jag också flytta mina möbler och saker till Åbo. Det ska bli intressant att få bo tillsammans med S! Det här året blir nog säkert intressant. Jag har mycket jag vill ta itu med och förändra i mitt liv. Jag vill att Jesus ska få bli större och jag mindre!

En längtan till Göttingen kommer jag säkert att ha och jag kommer nog att besöka församlingen när tillfälle ges. Tills dess får jag ha kontakt med dem via internet. Men nu får jag fokusera på livet i Finland.

Inga kommentarer: