onsdag, juli 08, 2009

11½ dagar kvar

Vid den här tidpunkten om 11 dygn kommer jag att tillsammans med familjen sitta i bilen på en utfärd till Harz eller kanske går vi på en rundtur i staden. Om endast 11 dygn! När jag kom till Tyskland kändes det som en evighet! Tack vare Heide-Park-utfärden nu på lördag har jag ännu något att se fram emot under min vistelse här i Göttingen och därmed har min tid här ännu en liten (nej ursäkta, STOR!) höjdpunkt bland tentläsandet.

På tal om tentläsandet. På grund av mängden pappar som ska plöjas igenom kom jag tidigt fram till att bara jag får läst det en gång igenom och ännu öva på några begrepp, så då får jag vara nöjd. Den här kursen är tvådelad och det är därmed två olika lärare som har hand om den. Idag hade vi ett provförberedande tillfälle med ena läraren, och hon tyckte att det säkert räcker om vi förbereder oss 2-6h för hennes del av provet. Har hon faktiskt tänkt att det räcker med några fjuttiga timmar? Jag har läst x antal timmar och har ännu inte kommit igenom texterna en gång.
Jag var idag och hälsade på en flicka från församlingen som ligger på sjukhus. Hon har något utslag och måste ligga ca en vecka på sjukhuset. Och hon vet ännu inte vad för slags utslag det är. I samma rum som henne fanns en annan 17-årig flicka som varit till södern och fått andra gradens brännskada på grund av solen!

Och nu till sist några härliga bilder från Heide-Park. Nu vet ni alltså var jag befinner mig på lördag! :) Vi får bara hoppas det blir bra väder. Det ser ärligt talat inte så lovande ut!
Bergodalbana 1: längd: 1500 m, åktid: 143 sek., högsta höjd: 60 m, max hastighet: 120 km/h, högsta lutning: 61 grader
Bergodalbana 2: längd: 704 m, åktid: 108 sek., högsta höjd: 30 m, max hastighet: 70 km/h, Loopings: 2 st.
Bergodalbana 3: längd: 662 m, åktid: 112 sek., max höjd: 30 m, max hastighet: 80 km/h, Loopings: 3 st.
Bergodalbana 4: längd: 650 m, åktid: 49 sek., max höjd: 19 m, max hastigket: 102 km/h, acceleration: från 0-100 km/h på 2,4 sek, Airtime: 3 ggr.

Jag ser framemot dessa bergodalbanor och annat som finns på nöjesfältet. Den sista bergodalbanan ser jag också speciellt framemot. Har prövat på en liknande bergodalbana vid Liseberg, där starten sker explosionsartat genom att man kommer upp i 100 km/h på ca 2 sek. Den upplevelsen vill jag vara med om igen! :) Träbergodalbanan ser också minst sagt spännande ut! Och tänk på det att den är lika hög som "Space Shot" ("Raketti") vid Borgbacken! Tredje bergodalbanan är i princip samma sak som Tornado i Särkänniemi, den ska också bli rolig. Och för att säga något bra om den andra bergodalbanan så ser jag framemot att uppleva två loops efter varandra.

Alla bilder hittas på: http://www.heide-park.de/

Inga kommentarer: