söndag, juli 27, 2008

Pangbra helg

Syrran poängterade att jag skriver för sällan, så nu tänkte jag ta tag i saken innan jag igen far till Kokkola. När jag är i Kokkola blir det inte lika ivriga besök på internet, så därför får jag heller inget skrivet. Helgerna när jag är hemma kan också vara intensiva, så då blir det inte heller så mycket text.

Det som jag vill skriva här är att jag har haft en mycket bra helg. Väldigt varierande och uppmuntrande. Fredagen for jag till Jeppis för att lyssna på Wentus Blues Band. Efteråt hade jag tänkt fara hem, men eftersom Jeppisdagarna och alla människor där lockade stannade jag med Kokkolaborna där till natten. Jag var på Jeppisdagarna första gången ifjol och fredags och lördagskvällarna är nog pangbra, eftersom gågatan är smockfullt med människor och man ser många kända ansikten och man får tala med många. Den här fredagskvällen fick jag t.ex. utbyta några ord med en klasskompis från högstadiet, som jag inte sett sedan vi slutade nian. Det t.ex. är väldigt roligt, och jag fick också tala med andra intressanta personer. Dessutom hade vi roligt med gänget, så det var nog en perfekt kväll.

Nästa dag var också uppiggande. Jag och syrran for ut och cykla på förmiddagen. Det var riktigt soligt, så jag och hon fick också för en gångs skull njuta av sommaren. Vi cyklade till ett ställe i Nedervetil där jag inte varit många gånger, och som jag ville se. Nu vet jag hur jag hittar dit om jag vill fara på nytt. Mysigt ställe!

Efter cykelturen tog jag bilen och körde till Kokkola. Freja skulle komma med sitt fotbollslag ända från Helsingfors till Kokkola. Jag fick heja på Freja och till min glädje var deras spelkläder gul och svart (precis som Myran). Det här var alltså en match på division 1-nivån i damligan.

Efteråt blev det crosspoint och mina två småkusiner var på plats. Jag blev så glad av att se dem och jag tycker det är så fint att få träffa släktingar. Jag hade planerat att fara till Jeppisdagarna på kvällen också, men pga sjuk mage styrde jag bilen hemåt istället. Kanske lika bra så eftersom jag nog var mycket trött.

Den här söndagen har också varit speciell. Min studiekompis som är hemma från Ingo hade hittat sin väg ända till Terjärv och Nedervetil pga sin pojkväns släktings bröllop och vi kunde träffas och ta oss en pratstund idag. Det visade sig också att hon tillsammans med pojkvännens familj hade övernattat i huset bredvid min mammas barndomshem och att de hade umgåtts med min mammas kusin ena kvällen.

Jag har också fått se att msn är bra att ha ibland, man kan få bra diskussioner och lära känna människor. Jo, helgen har nog på alla sätt varit bra. Uppiggande och stärkande.

De roligaste kommentarerna för helgen kommer nog ändå från farmor och hennes syster. Jag hann träffa dem i några minuter och de frågade den typiska frågan vad jag ska bli när jag blir stor. Mer vänd mot fammo sade jag: "tyysk lärar". Av fammos min förstod jag att hon inte alls kunde förstå varför någon ville läsa tyska. "Heil" sa hon bara tyst. Farmors syster hörde lite fel och frågade skrämt: "Ska du vaal piiskar??" ( = "Ska du bli piskare??") Haha, farmor och hennes syster är nog bäst!

2 kommentarer:

Hanski-Boy sa...

Pensionärer är bäst! :) ses på torsdagen, DET blir pangbra!

syrr sa...

Hahah, fammo å Anna är bara bäst!! ;P *tss* Syns snart!