måndag, augusti 13, 2007

Bilder från Gotlandresan

På båten från Åbo till Stockholm.Vadå "Sjukhus"?? När vi kom närmare skylten märkte vi att det var några filurer som hade fyllt i dessa citationstecken. (Här var vi i Nynäshamn på fastlandet.)
Vi fick chansen att köpa Japp, som inte på länge sålts i Finland (vad vi vet). Vi sitter på båten Destination Gotland.Framme vid vår stuga på Gotland. Den var i bra skick och t.o.m. ganska snygg!Visby är känd för muren.Visby är också känd för rosorna.
Under vår vistelse på Gotland hade de något som kallas medeltida veckan. Många var klädda i medeltida kläder. Här är en liten flicka som dansar i solnedgången med sin medeltida klänning.


Att besöka Villa Villekulla var en barndomsdröm som for i uppfyllelse. Ni känner säkert igen spisen!Gamla stan i Visby var mycket vacker och mysig. Smala gator, ytterst få bilar och gamla hus. Den här stadsdelen är alltså innanför murarna.Gotland är även känd för raukerna.


Visby var faktiskt fascinerande. En stad man kunde besöka på nytt! Att komma till Gotland var som att komma till ett annat land (än Sverige). Många har sagt samma sak, och några tyckte att det var som att komma till södern.

Jag tyckte om gruppen vi reste med. Det var blåsorkestern, en kvartett och lite andra människor med. Yngsta resenären var 14 år, medan äldsta var 85. Vi var som en stor familj.

Jag tackar Gud att allt gick väl och att vi kom hem oskadda.

2 kommentarer:

freja sa...

har hört att gotland är vackert, inser nu att ryktena stämmer. måst nog åka dit någon gång :) bra att det var bra. måst definitivt få leka pippi också...

Hanski-Boy sa...

Fina bilder! Verkligen en mysig stad!