måndag, april 02, 2007

Tillbaka


Nu kommer äntligen ett till inlägg. Jag har nu tagit mig till skolan för att uträtta några ärenden, och jag tog mig tid till att också få skrivit till min blogg. Våren är, som ni alla säkert märkt, på kommande och faktiskt redan här. Vårkänslorna har även dykt upp hos Sofie. Detta har tagit uttryck i att jag fått Polen- och Tysklandkänslor, eftersom vi var dit ifjol under våren. Jag har även plockat fram cykeln, eller det är väl lite att ljuga eftersom jag inte har någon cykel, men jag har lånat grannens och varit ut och cyklat ett par gånger. Första cykelturen var väldigt speciell på många sätt. För det första var det ju ganska länge sen jag satt på en cykel sist. Dessutom, för att fira våren, cyklade jag till hängbron och stod där och njöt. Hängbron är en bro som far över ån och är till för fotgängare och cyklare. Den är inte speciellt fin, utan ganska slitet. Men att stå där och njuta tycker jag hör till våren. När jag nu stod där var klockan redan lite senare, kanske 18 eller något sånt. Till höger om mig sken solen, och den syntes även i ån. Till vänster om mig lyste månen, och även den syntes i ån. Så framför mig hade jag en fin vy + två solar och två månar. När jag sedan cyklade vidare bestämde jag mig för att ta en grusväg. Jag förstod att det kanske inte var det bästa alternativet och snart såg jag en triangelskylt med texten "menföre". Det tog inte så snabbt den vägen, men jag fick i alla fall verkligen känna av att våren är här.

Jag har redan lyckats med det omöjliga: köpt en studentklänning. Jag som inte tycker om att köpa eller använda "finkläder" trodde inte att jag skulle hitta en klänning så lätt. Jag var med två vänner till Vasa och vi besökte en liten butik med många klänningar och jag hann bara prova två klänningar och så hade jag bestämt mig. Alla vi tre köpta klänningar från detta ställe och det var en underbar butik med bra service. En kund togs hand om gången och man fick tips och allt möjligt.

Nu i helgen var jag till huvudstaden. Jag och mamma var med på en bussresa för att titta på sound of music på Svenska teatern. Före teatern började hade jag lite tid över och jag fick träffa Hanna, Emma, Tommy, Henrik och Jan. Jag hann inte vara en lång stund på Hullut Päivät så hade Hanna plockat åt mig sex plagg att prova. En liten stund efteråtgick även lantbon jag och bar på en gul plastikpåse innehållande tre plagg. Det är bra att ha en vän som är insatt i shoppingen, för själv har jag ganska svårt att hitta kläder åt mig. Efter kläduppköpen for vi till någotslags café och samtalade en stund. Jag och Hanna sprang sedan några minuter före stängningsdags för att knycka några ballonger åt oss. Jag fick veta av den springande Hanna, att dessa ballonger FÅR man knycka sista dagen efter en viss tidpunkt. Den här stora gula ballongen fick sedan även åka buss upp till Österbotten. Tyvärr fick den nöja sig med bagageutrymmet.

Teatern var bra, och det var roligt att se barnen på scen. Jag satt högst uppe på tredje balkongen, och där upptäckte jag att Anu satt med strålkastaren. Jag hade innan teatern började fått reda på att hon skulle jobba där när jag kom å se på teatern, men jag kunde inte ana att vi skulle se varandra på så nära avstånd. Efter teatern samlades vi igen med vännerna. Denna gång var det Anu, Hanna, Emma, Jan, Henrik och Benji som samlades. En trevlig kväll hade vi och jag fick nog skratta. När klockan slog 24 satt vi på Carols och då sjöng vi till Benji som fyllde år. Ganska snabbt efteråt blev det dags för alla att bege sig till sitt. Jag for upp till hotellrummet, och fick för första gången sova på hotell.

Morgonen efteråt fick vi en underbar morgonmål. Sällan har jag sett en morgonmål där mycket serverats. Jag som älskar müsli hade det speciellt underbart, för det fanns ett bord där det endast satsades på müsli. Man fick välja och blanda sin egen müsli. Nami. Efter morgonmålet for jag och mamma ut och gå. Efter gårdagens folkvimmel kändes det nästan lite skrämmande när så lite folk var i farten. Men det var skönt att kunna gå utan att krocka med folk och vi kunde gå i vår egen takt. Vår rutt såg ut ungefär såhär: Johanneskyrkan-hamnen-domkyrkan-Kajsaniemiparken-Kampen-tillbaka till hotellet. Jag njöt för fullt av promenaden.

Imorgon börjar min tid som Kokkolabo. Då kommer jag i sju veckor att delta i lärjungaskolan, och jag ser väldigt framemot tiden. Med mig på lärjungaskolan har jag Melinda och Sofia, Cissi och en för mig okänd flicka. Som ledare fungerar vår bönegruppsledare. Vi bor på vinden av Allkristet bokhandel. Temat för lärjungaskolan är Tjänande, och vi skall få hjälp i att bli Guds tjänare. Vi kommer in i veckorna var dag att arbeta 4h på butiken, och sedan under några timmar få undervisning (vi kommer att ha bra undervisare!). Under kvällen är det sedan fritid. Det här är då programmet i stora drag. Sen kommer vi att medverka i crosspoint och säkert få andra uppgifter. Jag kommer säkert att återkomma och berätta mer under tiden vi är där. På stället har vi säkert ingen dator, men biblioteket finns på gångavstånd.

Nu ska jag och Melinda försöka få kontakt med Tyskland.

Ha en bra vår allesammans!

4 kommentarer:

TommyKM sa...

Fint att du får njuta om våren. Själv e ja int så inspis på cyklande men rullskrinnande e jätte kult. Tack för en kort men trevlig kväll i H:fors, det var mycket roligt o ses igen.:D
Ni ska ha de roligt i Kokkola med flickorna. Vi ses o hörs!

Hanski-Boy sa...

Hej! Tack själv för några roliga timmar! De va bra att du fick uppleva Hullut :P. Ha en riktigt bra lärjungautbildning! KRAM!

Nettie sa...

Har du fått Polen-Tyskland-känslor? Mii tuu! :D Bilderna från resan fungerar som skärmsläckare för tillfället! *saknar* Vi måste göra om det någongång! Ta hand om dej! Glad påsk!

Aneb sa...

Tack för sång, kul att ses, lycka till på lärjungaskolan