onsdag, februari 14, 2007

Nu är gymnasiet slut för min del

Igår hade jag min sista lektion och idag har jag endast haft tyska hörförståelse och elevhandledning. Resten av dagen (efter denna hålpass) skall vi ställa iordning inför penkkis och sen är det program för oss Abi under 1½dygn. Den här hörförståelsen som vi hade idag var jag lite bekymrad över. Jag var inte direkt nervös, men jag skulle vilja ha mera tid på mig att träna. Jag skulle gärna uppnå ett gott resultat i tyska studentprovet (det är det enda provet som jag har haft lite krav på), men jag har alltid fått väldigt dåligt i hörförståelsen när vi övat. Jag är väldigt glad åt att denna hörförståelse som vi hade idag visade sig vara ganska lätt. Strukturen var enkel och lätt. Den var indelad i så många delar att man aldrig blev uttråkad av en viss text. Dessutom talade de tydligt nästan igenom hela provet. Jag kan ändå inte veta hur det har gått, det var nog ändå relativt många frågor som jag inte är säker på om jag svarade rätt. Men nu känns det inte helt svårt i mitt huvud, och jag är tacksam att det inte behöver störa penkkisfirandet.

Om jag ska kort försöka berätta om dagens och morgondagens program. Klockan är nu 11.40. Från och med 12.10 har vi ABI tid på oss att ställa iordning här i skolan för morgondagens program. Vi har tid med det ändå till nångång 15-16. Sedan kommer jag att tillsammans med vännerna fara till Lyttbacka för att äta och lite slappna av. Vi skall laga mat tillsammans, men jag säger att den här gången tänker jag inte skala nå potatis. Förra gången beräknade jag lite fel mängd, och det lämnade massor av. Kl.18 far vi till restaurangen Crone för att umgås och 21.30 släpps vi in i Samlingshuset där vi skall tillbringa kvällen och där somliga kommer att sova. Jag kommer däremot att tillsammans med mina vänner återvända till Lyttbackas för att sova. Nästa morgon kommer vi att klä på oss våra dräkter och sedan till 8.30 fara till kommungården för att äta morgonmål. Det är första gången ABI får äta vid kommungården på penkkis, så det känns nog lite hedrande. Efteråt far vi till gymnasiet för att i en timme underhålla elever och skoja med lärare. Kl.12 bjuder vi lärare på kaffe och tårta. Även vi får dricka och äta av det som bjuds. (Det var en snäll ABI-tjej som erbjöd sig att baka allting.) På kvällen sedan igen blir det lärarmiddag, och jag ser med spänning och stort iver framemot vad de ordnat för program åt oss. Det enda jag vet om kvällen är att vi får äta på stående bord och att det är god mat som serveras. Mums. Efter lärarmiddagen kommer jag igen att tillsammans med vännerna åka och sova natt hos Lyttbackas. Det blir alltså en trevlig avslutning på gymnasiet.

Jag kommer alltså dessa två dyng nästan inte alls att vara hemma. En varv kommer jag att fara hem imoron för att städa upp mig lite inför lärarmiddagen, men annars är jag borta i två hela dygn och sover alltså två nätter borta.

På ettan och tvåan trodde jag att Penkkis skulle vara en ledsam fest. Jag trodde att jag skulle känna stor ångest inför studentskrivningarna, men så känner jag det faktiskt inte. Eftersom jag skrev fyra ämnen i höstas, så vet jag nu hur allt går till och är inte alls så nervös som jag har varit många år förut. Jag har heller inte så stor press på mig, eftersom jag redan har skrivit fyra ämnen. Jag kommer alltså, tror jag, att njuta av den här läsloven. Det trodde jag inte för ett år sen att jag skulle göra. Så, jag riktar stort tack till det att jag skrev så mycket i höstas. Det hjälper mig nu att slappna av och inte ta allt så hårt. Nu ser jag framemot Penkkis, och tycker att det ska bli en glädjefest. Jag slutar skolan, och det är trevligt, och jag har inte ångest inför att läsa. Jag får nu fira detta tillsammans med hela årskursen.

(Förberedelserna inför vårt program för skolan på penkkis är alltså inte alls klara än, så det ska bli intressant att se vad det blir av det hela. Jag tror det blir bra, och jag tycker det är roligt att inte allting är avslöjat ens för mig som är en ABI.)

För alla som far på läslov: Ta vara på lästiden men njut också av livet på alla möjliga sätt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså du har no svårt me ett o en... Vi måla ida våra abihalare, o d va kul, o ja ser framemot morondagen då d händer. Vi har en helt otrolit bra video som vi visar, som en ha jobba hårt för, o sen efter abishow, bjuder lärarna oss på tårta, o sen blir d penkkis. Efter d e allt över, o då får ja börja slappa :)
//Henrik den glade

freja sa...

ABI ABI ABI! HEJ HEJ HEJ!
Japp, snart börjar läsandet, men först ska vi ha lite skoj :)

Tette sa...

Have fun syster!! =D

Anonym sa...

D VA NO SÅ ROLIT!!! D va absolut d roligaste i gymnasie!!!
//Henrik

Nettie sa...

Couldn't agree more! Penkkis var störtkul! Absolut härligt! Tack för de tre senaste dagarna! De var underbara! Kram!

TommyKM sa...

Jess, grattis, nu får du ta de lugnt. Aijoo, men nu ska du börja läsa :D Penkkisen e nog de bästa i gymnasiet, men så e också abikryssningen. ;)
ABI ABI ABI!!! HEJ HEJ HEJ!!! xD